Her ülkenin kendine has güzelliği ve nefes kesen eşsiz özellikleri vardır, ancak aşağıdaki 10 ülke, çok ender bulunan doğal güzellikler ve insan eliyle yapılmış harikalarla dolu.

Görülecek güzellikleri, gezilecek yerleri ve hem doğal hem insan işi aklı başından alabilecek yerleriyle hemen gitmek isteyeceğiniz ülkeler için bir derleme yaptım. Herkesin gönlündeki en güzel ülkeler listesi farklı farklı olsa da siz listeme ve nedenlerine bir göz atın.

Dünyanın En Güzel Ülkeleri

1. İtalya

İtalya, Dünya’nın en güzel şehirlerini, en ilham verici kültürel hazineleri ve doğaüstü manzaralarıyla başka hiç bir yerde bulamayacağınız güzellikleri barındırıyor. Venedik, Floransa ve Roma mimari güzellikleriyle öne çıkarken, doğal bir başyapıt olan Toskana’nın tepeleri, üzüm bağları, tepesi karlı dağlarıyla göz alıyor.

Tabi ki kusursuz bir tablo gibi duran Amalfi Kıyıları yada Maggiore Gölü ve Alpler’i gördükten sonra Dünya’da başka hiç bir ülkenin bu kadar güzelLiği bir arada bulunamayacağını düşünüyor insan.

2. İspanya

İspanya denilince akla gelen ilk şey kötü bir şekilde aşırı gelişmiş olan Costa del Sol ya da Balearik Adalarının kıyı bölgeleri ancak İspanya bundan çok çok daha fazlasına sahip.

Beyaz akdeniz evlerinden sofistike şehir merkezlerine kadar belki de Dünya’da ki en fazla çeşitliliğe sahip ülkelerden biri. Dünya’nın hiç bir yerinde Barcelona kadar kendine has bir özelliğe sahip şehir bulamazsınız ve Pirenes’den Endülüs’e kadar İspanya her türlü filmde, resimde yada kitapta arka plan olarak yer alabilir.

Güzel yaşamanın uyulması gereken bir kural gibi uygulandığı yaşam tarzı ve iyi korunmuş tarihi merkezleri bu tutkulu şehri vazgeçilmez yapan unsurlardan sadece bir kaçı. Hepsinin yanında aralarında Granada’daki Alhambra’dan Cordoba’da ki dev camiye kadar dünyanın en devasa, güçlü ve eşsiz eserlerine de ev sahipliği yapıyor.

3. Fransa

Fransa, Paris gibi ihtişamlı kültürün mükemmel atmosferini yansıtan ve tüm ilgiyi üzerine çeken bir şehre sahip olsa da, bundan çok daha fazlası var. Eski tarz yaşama sahip köyleri ülkenin her yerinde görmek mümkün.

Muhteşem Loire Vadisinden yemyeşil Provence’e kadar, büyüleyici Riviera ile birlikte eğer dünyanın en muhteşem sarayını (Versay) ve müzesini (Louvre) görmek istiyorsanız hepsi buradalar.

Dünyanın en güzel şarabını üreten ülkesi olarak kabul edilen Fransa’da, ayrıca 400 çeşit peynir üretiliyor. Fransa ayrıca dünyanın en üst düzey kafelerine ve kusursuz görünen kasabalarına ve şarap üretimi yapılan Bordeaux ve Champagne gibi şehirlere de sahip.

Eğer halen yetmediyse, majesteleri St. Michel’in, ülkenin dört bir yanında bulunan muhteşem manzaralı şatolarını görebilirsiniz.

4. Avustralya

Avustralya bir ülkeden daha fazlası, bir kıta ve hatta ondan da daha fazlası. Kendine ait bir dünyaya sahip. Ulusal park içinde bulunan vahşi yaşam parkları ve muhteşem manzaralar Avusturalya’yı muhteşem yapmaya yetiyor.

Mornington Yarımadasının denizdeki mercan kayalıklarına açılan bölümü dünyanın en muhteşem görüntülerinden biri ve tabiki doğallığından hiç bir şey kaybetmemiş Whitsunday adaları. Tabiki bir de Sidney ve limanı var. En güzel şehir ikonlarından biri.

5. Yunanistan

Yunanistan, Ege denizinin mavi sularında bulunan Yunan Adaları ile dünyanın en güzel plajlarına sahip. Yunan Adaları, dünyaca ünlü bir üne sahip. Ülke ile ilgili akla gelen ilk şey bu olsa da bunun dışında Olimpos Dağı, muhteşem Meteora ve ülkenin dört bir yanında bulunan antik harabeler de bulunuyor.

Estetik arayanları hayal kırıklığına uğratan Atina’ya rağmen, Yunanistan tüm duygulara hitap etmesini başaran ve bu kadar tanrının neden burada yaşamış olduğunu açıklayacak güzellikte bir ülke.

6. Portekiz

Portekiz, Dünya’nın en eşsiz volkanik oluşumları dendiğinde mutlaka o liste içinde yer alacaktır. Madeira’nın “yüzen bahçesi”, muazzam sahil şeridi, Alentejo’nun orta çağdan kalmış Marvao ve Monsaraz gibi köylerinin bulunduğu huzurlu düzlükleri, Peneda-Geres Ulusual Parkı ve Douro Vadisi ile Sintra’nın büyülü atmosferinde doğa ile insanoğlunun buluşması.

Lizbon ve Porto gibi merkezler ihmal edilmiş gibi görünse de sahip oldukları sahil manzarası ve içinde aradığınız her türlü şeyi bulabileceğiniz ufak bir merkez halinde olduğundan oldukça çekici. Bu kadar küçük bir ülkede bu kadar çok şeyi bulabilmenin yanında güneşin en güzel olduğu ülkelerin de başında geliyor.

7. Amerika

Amerika, gelişmiş ülkeler arasında alışveriş merkezleri, otobanlar, yüzlerce restoranlarının olduğu kozmopolit şehirlerle akılda kalsa da söz konusu doğa olunca gerçekten çok çok güzel bir ülke.

Hawai Adaları, Büyük Kanyon’un o muhteşem görüntüsü, Tahoe Gölü’nün berrak suları, Alaska’nın vahşi yaşamı, Yellowstone, Yosemite ve diğer ulusal parkları, Smoky Dağları… Bu liste sonsuza kadar gidebilir ve güzel şehir görüntüsü bakımından tüm ülkeyi kurtarabilecek olan San Ferancisco.

Tüm bu özellikler Amerika’yı dünyanın en güzel ülkeleri arasında almasına sebep. 2004 yılında dünyanın en çok turist ziyareti alan 2. ülkesi olmasına şaşmamalı.

8. Brezilya

Brezilya, doğa konusunda Tanrı tarafından sanki ayrıca ödüllendirilmiş gibi. Amazon ormanlarının güzelliği zaten tartışma konusu olabilecek bir şey değil ve büyüklüğü ise hayal edilemeyecek kadar.

At nalı şeklindeki şelale olan Iguazu sürekli olarak bir gökkuşağı oluşturuyor ve dünyanın en nefes kesen görüntülerinden biri olduğunu söylemek gerek.

Kuzey doğuda görülebilen barok mimarisi ve geleneksel kültürle birleşmiş, yapımında altın kullanılan iç tasarımı ise dünyanın en güçlü ruhuna sahip yerlerden biri haline getiriyor. Ülke’nin diğer şehirleri bu kadar güzel olmasa bile, Brezilya listenin üst sıralarını zorlayabilecek nitelikte.

9. Güney Afrika Cumhuriyeti

Cape Town dünyanın en güzel şehirlerinden biri (biz şimdilik ilk 10 listesinde ki 11. ülke diyelim), ve Kruger Ulusal Parkı mutlaka ölmeden önce görülmesi gereken bir yer. Güney Afrika efsanevi güzellikte manzaralara sahip.

Blyde Nehri Kanyonundan Drakensberg Dağları‘na kadar. Tüm bu güzellikler yanında ülkenin çok problemli bir yer olduğunu söylemeyi unutmamak gerekiyor.

Ancak fotoğraf makinenizi alıp Cape’in muhteşem manzaraları içine girdiğinizde gerçekten başka hiç bir yerde görülemeyecek kadar güzellikte ilham verici manzaraların tadını çıkartabilirsiniz.

10. Almanya

dünyanın en güzel ulkeleri almanya

Almanya, belki de bu konuda dünyanın en küçümsenmiş ülkesi. Güzel ülkeler sıralanasında hakkının yendiğini düşünüyorum. Almanya masal diyarlarının ve mimari mücevherlerin bulunduğu bir ülke.

Büyük şehirlerinde genellikle mimarisi göze çarpıyor ancak Münih’in kendine has bir ruhu var ve aynı şekilde daha küçük şehirler olan Dresden, Heidelberg, Leipzig ve Potsdam da ya geçmişten bu güne korunmuş yada restore edilmiş göze hitap eden çok güzel bir atmosfere sahip.

Ancak Almanya’nın gerçek güzelliği Bavyera’nın romantik yolunda ve o yoldaki inanılmaz kalelerde yatıyor. Alp Dağları’nın eteklerinde bulunan görkemli göller ve dağlar, üzüm bağları, büyüklü Siyah Ormanı ile baştan sonra muhteşem bir his uyandırıyor insanın içinde. Ülkeyi bir gezmeye başladınız mı sürprizlerin ardı arkası kesilmeyecek.

35 YORUMLAR

  1. Italyada yıllarca yaşamış biri olarak size gerçekten tavsiye edebilirim, her şehri her sokağı her köşesi ayrı güzel! Olağanüstü ve doğal manzarasıyla beni her zaman büyüledi işte bu yüzden de eğer dünya turuna çıkacak olursaniz size gözüm kapalı ilk İtalya’ya gitmenizi söylerdim 🙂

  2. Yaa bence en güzel ülkemiz ülkemizde her türlü meyve sebze yetişiyor,4 mevsim yaşanıyor tarihi bir sürü yerimiz var saysak bitmez . Bence 1. sırada Türkiye olmalı. Hem Türkiye neden yok? Bence Türkiye en güzel ülke.

    • O sence öyle, meyve sebzenin kimse gezmeye gelmiyor. İsrail’de ve Mısır’da yetişen sebze ve meyve seninkinden daha sağlıklı ve iyi. Asya’daki tropikal meyvelerin çeşitliliğini görse yediklerine meyve demezsin.4 mevsim kimin umrunda. Hangi ülke 4 mevsim var diye daha fazla turist çekiyor. Azerbaycan’da 7 mevsim var. Siz sadece milliyetçi duygularla hareket ediyorsunuz. Dünyayı gezin önce. Türkiye elbette çok çok güzel. Bu sıralamada olmaması onun değerini düşürmez. Ama kendinizi dev aynasında da görmeyin.

  3. Bence Almanya 10. sıradan daha onde olmalıydı. Almanya’nın kasabaları Fransa, İtalya kasabalarından çok daha güzel ve bakımlı, ayrıca listede İskoçya- İngiltere yani Birleşik Krallık da olmalıydı.

  4. Ufuk ,

    Ezik lafı ne demek ya. Madem öyle siz neden bu sayfada geziniyorsunuz?
    bizler ezik olabiliriz fakat siz bu sitede belirtilen 7 ülke yi gezdiğinizi vurgulamış fakat medeniyet ve görgüden hiç eser yok üzerinizde.

    Kısacası şunu demek isterim ki ezik biri olarak; sizin gibi GÖRGÜSÜZ yada SONRADAN GÖRME birine laf yetiştirme çabasına girdiğim için gayette içim rakat

  5. İtalya bir başka ama konuşmalarını duydukca gülesim geliyor makaroniiiiii gibi cümlenin sonunu uzatışlarına hastayım. Benim tercihim Hollanda tek geçiyorum kendilerini.

  6. Ah ne güzel yerler paylaşıyorsunuz fakat imkan yok ki gidip gezelim görelim. Ama parayı bulduğumuzda gidip göreceğim bir gün. Dünya turu hayallerim arasındadır.

  7. Aşırı klasik tercihler olmus ne Kafkasya var ne Balkanlar ne Turkiye. Bu liste neye göre yapilmis? Borcka Karagöl yazin Google’a görün güzelliği. Bu liste görmemiş eziklerin listesidir. Not bu listedeki 7 ulkeyi gördüm bu arada.

    • Makaleyi yazanları ezik diye yaftalaman senin psikolojini ve ne kadar güvenileceğini gösteriyor. Dünya üzerinde bu konuda bu şekilde yazılmış 1000 tane makale araştır. Sonra bana göster kaçında Borcka adı geçiyor. Dünya ezik, sen akıllsın. Kimse Artvin, Borçka, Karagöl vs. güzel değil demiyor. Bu makale yaarının listeidir ve suçlayamazsın. İsterse Etiyopya, Kenya, Şili, Uruguay, Mynamar diye de yazabilir, bunun bin farklı şeklini de.

      • Aslinda tek fark onlarin degerlerine sahip cikiyor olmasi. Mesela istanbul bu kadar betonlastirilmasaydi dunya siralamasina girerdi. Romadan da new york dan da cok daha guzel ama eski istanbul. Simdiki degil tabii ki. Yine Anadolu’a muazzam guzellikte yerler var her yer tarih fiskirmasina ramen degerini bilmiyoruz. Tarihi alabnari turizme acamiyoruz. Denizlerimizi kirletiyoruz

      • Aslinda tek fark onlarin degerlerine sahip cikiyor olmasi. Mesela istanbul bu kadar betonlastirilmasaydi dunya siralamasina girerdi. Romadan da new york dan da cok daha guzel ama eski istanbul. Simdiki degil tabii ki. Yine Anadolu’a muazzam guzellikte yerler var her yer tarih fiskirmasina ramen degerini bilmiyoruz. Tarihi alabnari turizme acamiyoruz. Denizlerimizi kirletiyoruz. Bizim Ege ve Akdeniz sahillerimizin Italya’dan bir farki yok. Hatta daha fazla tarih iceriyor. Ama adamlar korumus dogayi tarihi evleri. Biz de hemen yikalim mutaite verip apartman yapalim mantigi. Cirkin cirkin binalar kim siralamaya sokar turkiyeyi hayret bir sey. Gene de cok gec degil. Guzel projeler ile kalan tarihimizi kurtarip iyi bir tanitimla cok turist cekebiliriz.

Düşüncelerinizi Yorum Olarak Yazabilirsiniz 💬

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz